Гражданомер в медиите

 • dir.bg - Гражданомер - иновативен онлайн инструмент

  На 25 ноември 2015 г. (сряда) от 13:00 до 14:00 часа ще бъде даден официалният старт на онлайн инструмента "Гражданомер". Събитието ще бъде в Радисън Блу Гранд Хотел, гр. София, пл. Народно събрание 4. Т

 • BNT.bg - Утре у нас официално виртуални врати отваря ново онлайн предизвикателство за истинските граждани.

  Утре у нас официално виртуални врати отваря ново онлайн предизвикателство за истинските граждани. На интерактивната интернет страница Гражданомер всеки ще може да провери знанията си за правата и за задълженията си като гражданин, за това как функционират институциите, кой и как гарантира върховенството на закона и как избираме представителите си и в законодателната и в местната власт

 • bgnes.com-Гражданомер проверява знаем ли правата си

  Гражданомер е онлайн място, където истинските граждани могат да се срещнат и да разберат доколко знаят и ползват гражданските си права и са наясно със задълженията си за това кой за кого отговаря в тази държава и как могат да упражняват контрол върху институциите. Това заяви при представянето на онлайн инструмента Гражданомер Ирина Алексиева, предаде репортер на БГНЕС.

 • bnt.bg-Сайт за гражданските ни права

  От днес всеки ще може да провери познанията си за гражданските и политическите ни права на създадената от Българското училище за политика “Димитър Паница” интерактивна страница.

 • news7.bg-Гражданомер проверява знаем ли правата си

  Въпросите са 104 и са разделени в пет групи, а тестът се попълва онлайн От днес всеки може да провери знанията си и да научи повече за правата и за задълженията си като гражданин, както и за това как работят институциите. Това може да стане на страницата grajdanomer.bg. Проектът е на Българското училище за политика "Димитър Паница" и се финансира от Съвета на Европа.

 • tvplus.bg-Гражданомер проверява знаем ли правата си

  Гражданомер проверява запознати ли сме с правата си. Инициативата представлява онлайн платформа с въпроси в различни категории, свързани с правата и задълженията на гражданите. Целта на проекта е както да се измери равнището на знанията, така и да засили желанието на хората за активно участие в процеса на вземане на решения. Гражданомерът е създаден от Българското училище за политика и се финансира от Съвета на Европа.

 • dir.bg-Гражданомер проверява знаем ли правата си

  Гражданомер е онлайн място, където истинските граждани могат да се срещнат и да разберат доколко знаят. Гражданомер е онлайн място, където истинските граждани могат да се срещнат и да разберат доколко знаят и ползват гражданските си права и са наясно със задължениятаси за това кой за кого отговаря в тази държава и как могат да упражняват контрол върху институциите.

 • 24chasa.bg-Министър Христо Иванов пръв пробва "Гражданомер"

  „В огромна степен демокрацията е технология и способността на гражданите да работят с машинарията на правата си е ключово, за да имаме жизнена демокрация. Каквито и закони да има, ако нямаме граждани, които компетентно и умело да ги използват, за да ограничават властта и безхаберието на институциите, правата ни ще си останат само на хартия.“-това заяви министърът на правосъдието Христо Иванов.

 • darikradio.bg-Нова интернет страница ще запознава гражданите с правата им

  Как функционират институциите у нас и какви са правата на гражданите в България - тези ваши познания можете да проверите на новата интернет страница "Гражданомер", разработена от Българското училище за политика

 • 19min.bg-Проверяваме правата и задълженията си като граждани в интернет

  Какви са правата и задълженията ни като граждани може да проверим на интернет страницата Grajdanomer.bg, която е активна от вчера, съобщи БНР.

 • bnr.bg-Стартира интернет страница за проверка на знанията ни на граждани

  В сряда по обяд ще бъде активирана страницата Grajdanomer.bg . На нея всеки може да провери знанията си и да научи повече за правата и за задълженията си като гражданин, както и за това как функционират институциите, За предаването „Нещо.

 • vesti.com-Диплома за отличен гражданин на България получи Христо Иванов

  Диплома за отличен гражданин на Република България получи министърът на правосъдието Христо Иванов, след като попълни без грешка теста „Защита на гражданите ” при старта на grajdanomer.bg, съобщиха организаторите на събитието.

 • delo.bg-Grajdanomer.bg – за да знаете правата си

  Правосъдният министър Христо Иванов получи диплома за отличен гражданин на Република България. Наградата му беше връчена, след като попълни без грешка теста „Защита на гражданите“ при старта на интерактивния сайт grajdanomer.bg, свързан с основните ни граждански и политически права.

 • Infonews.bg - Сайтът grajdanomer.bg ще ограмотява с тестове хората за гражданските им права

  Сайтът grajdanomer.bg ще ограмотява с тестове хората за гражданските им права. Порталът, който ще заработи в сряда, е съвместен проект на Българското училище за политика „Димитър Паница“ и на Съвета на Европа.

 • Newsinthecity.bg - Сайт ще ограмотява с тестове хората за гражданските им права

  Проектът цели да повиши разбирането на гражданите колко важно е да участват активно в обществено-политическия живот и как да работят с властта при изработването на публичните политики.

 • Haskovo.net - Сайт ще ограмотява с тестове хората за гражданските им права

  На новата интерактивна интернет страница всеки ще може да провери знанията си за правата и задълженията на гражданите, за това как функционират институциите, кой и как гарантира върховенството на закона и как се избират представителите в законодателната и местната власт.

 • parvomai.net - Сайт ще ограмотява с тестове хората за гражданските им права

  Сайтът ще започне да функционира в сряда първия тест ще направи правосъдният министър Христо Иванов в присъствието на делегация от Съвета на Европа. Предвидени са дипломи за знаещите и сертификати за по-малко знаещите.

 • Dnevnik.bg - Сайт ще ограмотява с тестове хората за гражданските им права

  Идеята на авторите е впоследствие сайтът да бъде развит и за целта ще се прави и анонимна анкета - за пол, образование, приблизителен доход, професионално занимание и местожителство, за да може да се проследи къде са най-големите пропуски.

 • cross.bg-Иванов: Демокрацията е жизнена, когато гражданите познават и използват правата си

  „В огромна степен демокрацията е технология и способността на гражданите да работят с машинарията на правата си е ключово, за да имаме жизнена демокрация. Каквито и закони да има, ако нямаме граждани, които компетентно и умело да ги използват, за да ограничават властта и безхаберието на институциите, правата ни ще си останат само на хартия."

 • Grajdanomer.bg- Нещо свежо в София!

  Българите, живеещи в Германия, са проявили най- голям интерес към тестовете на Grajdanomer.bg. Това показват междинните резултати четири месеца след старта на онлайн инструмента, който проверява знанията ни за правата и задълженията ни като граждани на България.

 • evropaworld.eu-ПРОВЕРКА НА ЗНАНИЯТА ЗА ПРАВАТА НИ С ГРАЖДАНОМЕР!

  Какво е grajdanomer.bg? Това е интерактивна интернет страница, свързана с основните граждански и политически права, гарантирани от българското законодателство. „За мен това не е сайт, не е онлайн тул, а е място за среща на истинските граждани”, каза при старта изпълнителният директор на Българското училище за политика „Димитър Паница” Ирина Алексиева.”

 • segabg.com

  Как функционират институциите у нас

 • novini.bg-Диплома за отличен гражданин на Република България получи министърът на правосъдието Христо Иванов

  Министър Христо Иванов беше първият попълнил теста, след което заяви: „В огромна степен демокрацията е технология и способността на гражданите да работят с машинарията на правата си е ключово, за да имаме жизнена демокрация. Каквито и закони да има, ако нямаме граждани, които компетентно и умело да ги използват, за да ограничават властта на институциите, правата ни ще си останат само на хартия.

 • bulgaria21.net-Гражданомер – тестове по основните граждански и политически права

  „Гражданомер” е интерактивна интернет страница, свързана с основните граждански и политически права, гарантирани от българското законодателство.

 • bgonair.bg-"Гражданомер" показва до колко познаваме правата си като граждани редът, по който функционират институциите

  "Гражданомер" показва до колко познаваме правата си като граждани редът, по който функционират институциите. Всички, дори и българите в чужбина могат да "сверят часовниците си", а след това да получат своеобразна диплома. Ирина Алексиева – изп.директор на БУП „Д. Паница” разказва за инициативата и ползите от нея

 • Утро - Гражданомер проверява онлайн знаем ли правата си

  Гражданомер е онлайн място, където истинските граждани могат да се срещнат и да разберат доколко знаят и ползват гражданските си права и са наясно със задълженията си за това кой за кого отговаря в тази държава и как могат да упражняват контрол върху институциите

 • nabore.bg-Надникнете в сайта Grajdanomer.bg – няма да съжалявате

  „Гражданомер" е интерактивна интернет страница, свързана с основните граждански и политически права, гарантирани от българското законодателство

 • sofia.topnovini.bg-„Гражданомер“ ще ни учи за правата ни на граждани

  От утре, 25 ноември, всеки желаещ ще може да провери знанията си и да научи повече за правата и за задълженията си като гражданин, както и за това как функционират институциите само с едно кликване. Тази информация ще да ва най-новият информационен сайт -grajdanomer.bg.

 • plovdiv-online.com-Христо Иванов отличен grajdanomer

  Диплома за отличен гражданин на Република България получи министърът на правосъдието Христо Иванов след като попълни без грешка теста „Защита на гражданите " при старта на grajdanomer.bg. Това е интерактивна интернет страница, свързана с основните граждански и политически права, гарантирани от българското законодателство.

 • dnevnik.bg-Анна Рурка: В Полша вече мислят за граждански сектор, независим от еврофондове

  Идвате в България в качеството си на ръководител на структура, която не е особено позната. - Първо искам да ви благодаря, че се интересувате от дейността ни, защото не е лесно за неправителствените организации (НПО), а и за Конференцията на НПО към Съвета на Европа (СЕ) да заинтригуват журналистите сред толкова други горещи новини.

 • zarata.org-„Гражданомер“ ще проверява знанията ни на граждани

  В сряда по обяд ще бъде активирана страницата Grajdanomer.bg . На нея всеки може да провери знанията си и да научи повече за правата и за задълженията си като гражданин, както и за това как функционират институциите.

 • youtube.com-Гражданомер проверява знаем ли правата си

  Гражданомер е онлайн място, където истинските граждани могат да се срещнат и да разберат доколко знаят и ползват гражданските си права и са наясно със задълженията си за това кой за кого отговаря в тази държава и как могат да упражняват контрол върху институциите. Това заяви при представянето на онлайн инструмента Гражданомер Ирина Алексиева.

 • gramophon.com-Министър Христо Иванов пръв пробва "Гражданомер"

  „В огромна степен демокрацията е технология и способността на гражданите да работят с машинарията на правата си е ключово, за да имаме жизнена демокрация. Каквито и закони да има, ако нямаме граждани, които компетентно и умело да ги използват, за да ограничават властта и безхаберието на институциите, правата ни ще си останат само на хартия.

 • novini.bg-Диплома за отличен гражданин на България получи Христо Иванов

  Grajdanomer.bg е интерактивна интернет страница, свързана с основните граждански и политически права, гарантирани от българското законодателство.

 • news.bg-Проверяваме какви са ни правата и задълженията като граждани в интернет

  Какви са правата и задълженията ни като граждани може да проверим на интернет страницата Grajdanomer.bg, която ще бъде активна от сряда по обяд, съобщи БНР. През интернет-портала може да разберем и за това как функционират институциите, заяви изпълнителният директор на Българското училище за политика Ирина Алексиева.

 • bluelink.net-Гражданомер – новият онлайн инструмент за гражданските права

  Ако искате да проверите доколко познавате основните граждански права, които ви дава Конституцията на Република България, можете да го направите с новия онлайн инструмент на Българското училище за политика „Димитър Паница” – „Гражданомер” - www.grajdanomer.bg

 • londonbg.info-Grajdanomer.bg- Нещо свежо в София!

  Българите, живеещи в Германия, са проявили най- голям интерес към тестовете на Grajdanomer.bg. Това показват междинните резултати четири месеца след старта на онлайн инструмента, който проверява знанията ни за правата и задълженията ни като граждани на България.

 • ngobg.info-Сайт ще ограмотява с тестове хората за гражданските им права

  Сайтът grajdanomer.bg ще ограмотява с тестове хората за гражданските им права. Порталът, който ще заработи в сряда, е съвместен проект на Българското училище за политика "Димитър Паница" и на Съвета на Европа.

 • e-vesti.co.uk-Grajdanomer.bg- Нещо свежо в София!

  Българите, живеещи в Германия, са проявили най- голям интерес към тестовете на Grajdanomer.bg. Това показват междинните резултати четири месеца след старта на онлайн инструмента, който проверява знанията ни за правата и задълженията ни като граждани на България.

 • infovarna.com-Гражданко помага да преминете успешно тестовете на ГРАЖДАНОМЕР

  Диплома за отличен гражданин на Република България получи вчера министърът на правосъдието Христо Иванов след като попълни без грешка теста „Защита на гражданите ” при старта на grajdanomer.bg. Това е интерактивна интернет страница, свързана с основните граждански и политически права, гарантирани от българското законодателство.

 • ngobg.info-Анна Рурка: В Полша вече мислят за граждански сектор, независим от еврофондове

  От 23 до 25 ноември Конференцията на международните неправителствени организации към Съвета на Европа организира работна среща в България. Делегацията, водена от президента на Конференцията Анна Рурка, имаше срещи в министерствата на правосъдието и на труда и социалната политика, с националния и столичния омбудсмани и с неправителствени организации, работещи в сферата на предоставянето на социални услуги и равенство на половете и превенция на дискриминацията. Съорганизатор беше Българското училище за политика "Димитър Паница", а визитата съвпадна със старта на "Гражданомер"- един от най-новите проекти на тази организация.

 • balkanec.bg-Гражданомер проверява знаем ли правата си

  Гражданомер е онлайн платформа, където истинските граждани могат да се срещнат и да разберат доколко знаят и ползват гражданските си права и са наясно със задълженията си за това кой за кого отговаря в тази държава и как могат да упражняват контрол върху институциите. Това заяви при представянето на онлайн инструмента изпълнителният директор на Българско училище за политика Ирина Алексиева.

 • alfarss.net-„Гражданомер“ ще ни учи за правата ни на граждани

  От утре, 25 ноември, всеки желаещ ще може да провери знанията си и да научи повече за правата и за задълженията си като гражданин, както и за това как функционират институциите само с едно кликване.

 • betarss.com-Нов сайт измерва познанията на хората за гражданските им права

  Как функционират институциите у нас и какви са правата на гражданите в България - тези ваши познания можете да проверите на новата интернет страница „Гражданомер”, разработена от Българското училище за политика. Тя беше представена официално в присъствието на министъра на правосъдието Христо Иванов. Проверката на знанията става чрез решаване на тестове, разпределени в 5 категории.

 • news.nbu.bg-МИНИСТЪР ХРИСТО ИВАНОВ ПРЪВ ПРОБВА „ГРАЖДАНОМЕР“

  Иванов: Демокрацията е жизнена, когато гражданите познават и използват правата си

 • etleboro.org-Нов сайт измерва познанията на хората за гражданските им права

  Кои са качествата, ценни за един работодател и как да спечелиш доверието му? Как функционират институциите у нас и какви са правата на гражданите в България - тези ваши познания можете да проверите на новата интернет страница „Гражданомер”, разработена от Българското училище за политика.

 • radar.bg-Сайт ще ограмотява с тестове хората за гражданските им права

  Сайтът grajdanomer.bg ще ограмотява с тестове хората за гражданските им права. Порталът, който ще заработи в сряда, е съвместен проект на Българското училище за политика "Димитър Паница" и на Съвета на Европа.

 • bulbox.net-Министър Христо Иванов пръв пробва "Гражданомер"

  „В огромна степен демокрацията е технология и способността на гражданите да работят с машинарията на правата си е ключово, за да имаме жизнена демокрация. "

 • news.vratza.com-Нов сайт измерва познанията на хората за гражданските им права

  Как функционират институциите у нас и какви са правата на гражданите в България - тези ваши познания можете да проверите на новата интернет страница "Гражданомер", разработена от Българското училище за политика. Тя беше представена официално в присъствието на министъра на правосъдието Христо Иванов. Проверката на знанията става чрез решаване на тестове, разпределени в 5 категории

 • novini.london-Доколко познаваме гражданските си права и Конституцията?

  На 25 октомври (сряда) ще заработи сайт, чиято цел е да ограмотява с помощта на тестове хората за техните граждански права. Сайтът се казва grajdanomer.bg и е съвместен проект на Съвета на Европа и Българското училище за политика „Димитър Паница“, предаде „Дневник“

 • sofia.media-Проверяваме правата и задълженията си като граждани в интернет

  Какви са правата и задълженията ни като граждани може да проверим на интернет страницата Grajdanomer.bg, която е активна от вчера, съобщи БНР. През интернет-портала може да разберем и за това как функционират институциите, заяви изпълнителният директор на Българското училище за политика Ирина Алексиева.

 • pik.bg-Сайт измерва какво знаем за гражданските си права

  Как функционират институциите у нас и какви са правата на гражданите в България - тези ваши познания можете да проверите на новата интернет страница „Гражданомер”, разработена от Българското училище за политика.

 • bgdnes.bg-Министър Христо Иванов пръв пробва "Гражданомер"

  „В огромна степен демокрацията е технология и способността на гражданите да работят с машинарията на правата си е ключово, за да имаме жизнена демокрация. Каквито и закони да има, ако нямаме граждани, които компетентно и умело да ги използват, за да ограничават властта и безхаберието на институциите, правата ни ще си останат само на хартия.“

 • skandal.bg-Министър Христо Иванов пръв пробва "Гражданомер"

  „В огромна степен демокрацията е технология и способността на гражданите да работят с машинарията на правата си е ключово, за да имаме жизнена демокрация. Каквито и закони да има, ако нямаме граждани, които компетентно и умело да ги използват, за да ограничават властта и безхаберието на институциите, правата ни ще си останат само на хартия.“

 • novini.com-Иванов: Демокрацията е жизнена, когато гражданите познават и използват правата си Read more at: http://www.novini.com/_470451

  „В огромна степен демокрацията е технология и способността на гражданите да работят с машинарията на правата си е ключово, за да имаме жизнена демокрация. Каквито и закони да има, ако нямаме граждани, които компетентно и умело да ги използват, за да ограничават властта и безхаберието на институциите, правата ни ще си останат само на хартия."

 • mjs.bg-Христо Иванов: Демокрацията е жизнена, когато гражданите познават и използват правата си

  „В огромна степен демокрацията е технология и способността на гражданите да работят с машинарията на правата си е ключово, за да имаме жизнена демокрация. Каквито и закони да има, ако нямаме граждани, които компетентно и умело да ги използват, за да ограничават властта и безхаберието на институциите, правата ни ще си останат само на хартия.“

 • vsichkinovini.com-Нов сайт измерва познанията на хората за гражданските им права

  Как функционират институциите у нас и какви са правата на гражданите в България - тези ваши познания можете да проверите на новата интернет страница „Гражданомер”, разработена от Българското училище за политика.

 • chernomore.bg-За гражданските права

  „Гражданомер" показва до колко познаваме правата си като граждани редът, по който функционират институциите. Всички, дори и българите в чужбина могат да "сверят часовниците си", а след това да получат своеобразна диплома. Ирина Алексиева – изп. директор на БУП "Д. Паница" разказва в "Темида" за инициативата и ползите от нея.

 • o.radost.bg-Сайт ще ограмотява с тестове хората за гражданските им права

  Сайтът grajdanomer.bg ще ограмотява с тестове хората за гражданските им права Порталът, който ще заработи в сряда, е съвместен проект на Българското училище за политика "Димитър Паница" и на Съвета на Европа.Предвидени са пет групи тестове на базата на конституцията - въпроси за демократичните принципи, правата и задълженията на гражданите, за правомощията на президента, парламента и правителството, какво прави прокуратурата и на кого се подчиняват съдии

 • zaman.bg-Гражданомер проверява знаем ли правата си

  Гражданомер е онлайн място, където истинските граждани могат да се срещнат и да разберат доколко знаят и ползват гражданските си права и са наясно със задълженията си за това кой за кого отговаря в тази държава и как могат да упражняват контрол върху институциите.

 • afish.bg-Знаем ли си правата и задълженията

  Всеки българин вечес може провери правата и задълженията си на страницата grajdanomer.bg. Проектът, е осъществен с финансовата подкрепа на Съвета на Европа. На стартирането на проекта присъства министърът на правосъдието Христо Иванов.

 • focus-news.net-За обучението

  "Гражданомер" показва доколко познаваме правата си като граждани и реда, по който функционират институциите. Ирина Алексиева, изп. директор на БУП „Д. Паница” разказва в "Темида" за инициативата и ползите от нея за хората.

 • bgonair.bg-"Гражданомер" показва до колко познаваме правата си като граждани редът, по който функционират институциите

  "Гражданомер" показва до колко познаваме правата си като граждани редът, по който функционират институциите. Всички, дори и българите в чужбина могат да "сверят часовниците си", а след това да получат своеобразна диплома. Ирина Алексиева – изп.директор на БУП „Д. Паница” разказва за инициативата и ползите от нея

 • ngobg.info-Гражданомер – новият онлайн инструмент за гражданските права

  Ако искате да проверите доколко познавате основните граждански права, които ви дава Конституцията на Република България, можете да го направите с новия онлайн инструмент на Българското училище за политика „Димитър Паница” – „Гражданомер” - www.grajdanomer.bg

 • dariknews.bg-Нов сайт измерва познанията на хората за гражданските им права

  Как функционират институциите у нас и какви са правата на гражданите в България - тези ваши познания можете да проверите на новата интернет страница „Гражданомер”, разработена от Българското училище за политика.

 • stoyanov01.blog.bg/-ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО (Гражданомер)

  Съвсем скоро, ще се отбележат 8 години, от присъединяването на страната към ЕС и ще започне деветата. За това време се случиха доста неща в страната, някои положителни, други отрицателни.

 • vratsa.eu/Вземете безплатен Сертификат за отличен гражданин с Вашето име

  Трябва да решите 5 теста ( отнема около 20 минути) и ще получите сертификат с Вашето име, че сте Отличн гражданин. Инициативата е насочена към всички българи, които с активното си участие в обществения живот искат да променят страната си към по- добро.

 • stoyanov01.blog.bg/-ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО

  Съвсем скоро, ще се отбележат 8 години, от присъединяването на страната към ЕС и ще започне деветата. За това време се случиха доста неща в страната, някои положителни, други отрицателни. Въпреки, че сме част от "европейското семейство" от 8 години, "демократично общество" сме от 25 години, то в страната има един голям проблем. Проблемът е, че липсва силно гражданско общество.

 • grajdanomer.bg/modules/admin/news/add-Гражданомер бе представен на форум за нови инструменти за гражданско участие

  Иновативният инструмент Гражданомер, създаден от Българското училище за политика „Димитър Паница" , бе представен на форума „Политики и нови инструменти за гражданско и НПО участие" , организиран от БлуЛинк и Общество.бг.

 • nmd.bg/-Гражданомер – новият онлайн инструмент за гражданските права

  Ако искате да проверите доколко познавате основните граждански права, които ви дава Конституцията на Република България, можете да го направите с новия онлайн инструмент на Българското училище за политика „Димитър Паница” – „Гражданомер” – www.grajdanomer.bg

 • ue-varna.bg-Запознати ли сте с гражданските си права

  Grajdanomer.bg е иновативен онлайн инструмент, с който всеки може да провери доколко е запознат с гражданските си права, как функционират институциите в България и какви са правомощията на президента, министър-председателя и народните представители.

 • scena.bg/-Стартира интернет страница за проверка на знанията ни на граждани

  В сряда по обяд ще бъде активирана страницата Grajdanomer.bg . На нея всеки може да провери знанията си и да научи повече за правата и за задълженията си като гражданин, както и за това как функционират институциите,

 • nedelino.bg/-ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

  Екипът на Българското училище за политика„Димитър Паница“ представя онлайн инструмент за гражданските права – Гражданомер

 • eudirect-haskovo.eu-Електронен бюлетин на Информационен център "Европа Директно - Хасково"

  Гражданомер проверява знаем ли правата си Въпросите са 104 и са разделени в пет групи, а тестът се попълва онлайн

 • flipboard.com/@vlado/bulgarian-news-3n7e4tk4z-Сайт ще ограмотява с тестове хората за гражданските им права

  Сайтът grajdanomer.bg ще ограмотява с тестове хората за гражданските им права.

 • bagarski-planini.vlez.bg-Гражданомер – новият онлайн инструмент за гражданските права

  Ако искате да проверите доколко познавате основните граждански права, които ви дава Конституцията на Република България, можете да го направите с новия онлайн инструмент на Българското училище за политика „Димитър Паница” – „Гражданомер” - www.grajdanomer.bg

 • infodir.org-Анна Рурка: В Полша вече мислят за граждански сектор, независим от еврофондове

  От 23 до 25 ноември Конференцията на международните неправителствени организации към Съвета на Европа организира работна среща в България. Делегацията, водена от президента на Конференцията Анна Рурка, имаше срещи в министерствата на правосъдието и на труда и социалната политика, с националния и столичния омбудсмани и с неправителствени организации, работещи в сферата на предоставянето на социални услуги и равенство на половете и превенция на дискриминацията. Съорганизатор беше Българското училище за политика "Димитър Паница", а визитата съвпадна със старта на "Гражданомер"- един от най-новите проекти на тази организация.

 • bulgaria.shafaqna.com-Гражданомер проверява знаем ли правата си

  Гражданомер е онлайн място, където истинските граждани могат да се срещнат и да разберат доколко знаят и ползват гражданските си права и са наясно със задълженията си за това кой за кого отговаря в тази държава и как могат да упражняват контрол върху институциите.

 • chernomore.bg/kultura/2015-12-01-За гражданските права

  „Гражданомер" показва до колко познаваме правата си като граждани редът, по който функционират институциите. Всички, дори и българите в чужбина могат да "сверят часовниците си", а след това да получат своеобразна диплома. Ирина Алексиева – изп. директор на БУП "Д. Паница" разказва в "Темида" за инициативата и ползите от нея.

 • uspelite.com-ДО КОЛКО ПОЗНАВАМЕ ПРАВАТА СИ?

  „Гражданомер“ е интерактивна интернет страница, свързана с основните граждански и политически права, гарантирани от българското законодателство.

 • http://bepf-bg.org-forum NPO

  По време на събитието изпълнителният директор на БУП „Димитър Паница“ представи и проекта „Гражданомер“ – онлайн пространството за среща на истинските граждани www.grajdanomer.bg . Сайтът съдържа пет теста, чрез които всеки може да провери познава ли българската Конституция и знае ли гражданските си права.

 • glasutnamladitehora.wordpress.com-Имаме ли граждански права?

  Познаваме ли своите граждански права и задължения? Как функционират институциите? Какви са принципите на демокрацията?

 • ue-varna.bg-Запознати ли сте с гражданските си права

  Grajdanomer.bg е иновативен онлайн инструмент, с който всеки може да провери доколко е запознат с гражданските си права, как функционират институциите в България и какви са правомощията на президента, министър-председателя и народните представители.

 • vip-velingrad.com-Знаем ли кога може да потърсим омбудсмана за съдействие?

  Това са въпроси, на които всеки отговорен гражданин трябва да знае отговора. Но така ли е в действителност? Всеки ден сме свидетели на хора, които се оплакват, че не могат да решат проблемите си, когато имат нужда от институциите. Или не знаят от кого да търсят отговорност при дадено нарушение.

 • karlovo.tv- Вижте кога можем да търсим омбудсмана за решаването на проблемите ни

  Знаем ли кога може да потърсим омбудсмана за съдействие? Познаваме ли своите граждански права и задължения? Кои са принципите на демокрацията? Това са въпроси, на които всеки отговорен гражданин трябва да знае отговора.

 • bulgariansindetroit.com-Интернет страница «Гражданомер»

  „Гражданомер" ( grajdanomer.bg ) е интерактивна интернет страница, свързана с основните граждански и политически права, гарантирани от българското законодателство.

 • financebg.com-Сайт ще ограмотява с тестове хората за гражданските им права

  Сайтът grajdanomer.bg ще ограмотява с тестове хората за гражданските им права. Порталът, който ще заработи в сряда, е съвместен проект на Българското училище за политика "Димитър Паница" и на Съвета на Европа. - See more at: http://financebg.com/#!/article/23216

 • sakarnews.info-училище за политика

  „Гражданомер“ е интерактивна интернет страница, свързана с основните граждански и политически права, гарантирани от българското законодателство. Под формата на поредица от тестове, всеки, който има желание, може да провери наясно ли е как функционират институциите у нас, знае ли какви са правомощията на президента, министър-председателя и народните представители, познава ли механизмите на съдебната власт, формите на гражданско участие в изработването на публични политики, правата и задълженията си като избирател…

горе